Faculty of Philosophy 02: Monographs / Монографии Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 68
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
FAST. Методолошка рамка.pdf.jpgFAST: Методолошка рамкаКаровска Ристовска, Александра ; Рашиќ Цаневска, Оливера ; Тасевска, Алма ; Саракински, Војислав ; Минов, Никола 2019Report
Неискажливата природа на божественотоТодоровска, Марија 2020Monograph
nasilstvo vo uciliste.pdf.jpgНасилство во училиште: Социолошки, психолошки и педагошки аспектиСтојаноска Иванова, Татјана ; Фрицханд, Ана ; Томевска Илиевска, Елизабета 2019Monograph
kako do pobezbedni ucilista.pdf.jpgКако до побезбедни училиштаСтојаноска Иванова, Татјана ; Фрицханд, Ана 2017Monograph
Ристо Солунчев, Археологија на субјектот, 2020..pdf.jpgАрхеологија на субјектотСолунчев, Ристо 2020Monograph
Анализа на состојбата на лицата со интелектуална попреченост и комбинирани пречки во РМ.pdf.jpgАнализа на состојбата на лицата со интелектуална попреченост и комбинирани пречки во Република МакедонијаСтанојковска Трајковска, Наташа ; Георгиевска, Софија ; Каровска Ристовска, Александра ; Каровска Андоновска, Билјана; Рашиќ Цаневска, Оливера 2017Monograph
Vlaskoto_prasanje.pdf.jpgВлашкото прашање и романската пропаганда во Македонија (1860-1903)Минов, Никола 2013Monograph
Velika Britanija.pdf.jpgВелика Британија и идеите за подунавска федерација, конфедерација и унија (документи)Чепреганов, Т.; Џинго, Т.; Авировиќ, И. ; Николова, С.2016Monograph
evropski primeri so korica.pdf.jpgЕвропски примери во регулирањето на социјалната заштитаБогоевска, Н. ; Борнарова, С. ; Геровска Митев, М. ; Караро, Л.; Ружин, Н.2019Monograph
SOCIJALNA ZASTITA VO MKD so korica.pdf.jpgСоцијалната заштита во Македонија: регулатива и практикаБогоевска, Н. ; Борнарова, С. ; Геровска Митев, М. 2019Monograph
i_aceski_1997.pdf.jpgОпштеството и човекот во транзиција (втор дел)Ацески, Илија 1997Monograph
Jovanovski, D. - Grckata balkanska politika i Makedonija (1830-1881 god.) (2005).pdf.jpgГрчката балканска политика и Македонија (1830-1881 год.)Јовановски, Далибор 2005Monograph
aceski2008a.pdf.jpgСоциолошки огледиАцески, Илија 2008Monograph
aceski2002a.pdf.jpgОпштеството и човекот во транзиција (трет дел)Ацески, Илија 2002Monograph
aceski1997a.pdf.jpgРазвојот на урбаните центри во Република МакедонијаАцески, Илија 1997Monograph
aceski1995a.pdf.jpgСоциологија на градот (социолошка хрестоматија)Ацески, Илија 1995Monograph
aceski1996.pdf.jpgСкопје. Визија и реалност.Ацески, Илија 1996Monograph
aceski1995.pdf.jpgОпштеството и човекот во транзиција (македонскиот случај)Ацески, Илија 1995Monograph
Filozofijata vo obrazovanieto - 2.pdf.jpgФилозофијата во образованиетоДонев, Дејан ; Поповска, Јасмина ; Тодоровска, Марија ; Џепароски, Иван ; Димишковска, Ана 2019Monograph
Donev-Mkd-preview.pdf.jpgПреглед на искуства и практики од меѓународните совети за етика во медиумитеДонев, Дејан 2017Monograph
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 68