Loading... 2 0 5 0 false
dfea598465d1235f5cd7689aad4a6411.jpg picture
Full Name
Avirovikj Bundalevska, Irena
Vernacular Name
Ирена Авировиќ Бундалевска
 
Variants
Авировиќ Бундалевска, Ирена
Avirovikj Bundalevska, I.
Авировиќ Бундалевска, И.
Avirovikj, I.
Авировиќ, И.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
avirovic@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications

Results 1-17 of 17 (Search time: 0.021 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Bulgarian passports: existential necessity or identity crisis?Avirovikj, Irena 2015Journal Article
223 Avirovikj eng_Италија.pdf.jpgThe influence of the catholic church on the family in ItalyAvirovikj Bundalevska, Irena 2017Journal Article
3dubrovnik.pdf.jpgIs De Facto Partnership a Threat to Marriage? A Case Study from MacedoniaRadulovikj, Makedonka ; Avirovikj Bundalevska, Irena 2016Journal Article
4The Need for Marital Education in MacedoniaRadulovikj, Makedonka ; Avirovikj Bundalevska, Irena 2018Journal Article
5[review] Kaneff Deema, Who owns the Past? The Politics of Time in a “Model” Bulgarian Village, Berghahn Books 2004Авировиќ Бундалевска, Ирена 2012Article
6Youth Perception on Marri (1).pdf.jpgYouth Perception on Marriage and Married Life: an Analysis from the Republic of MacedoniaRadulovikj, Makedonka ; Avirovikj Bundalevska, Irena 2016Proceeding article
7Автономијата на Пинд согледана низ официјалната документација (јули-септември 1917 година)Avirovikj Bundalevska, Irena ; Minov, Nikola 2017Proceeding article
8Avirovic-Vonbracni zaednici.pdf.jpgДали предбрачните заедници го подобруваат бракот? Поглед кон семејната динамика во MакедонијаАвировиќ Бундалевска, Ирена 2017Proceeding article
9Два британски документа за формирање на Сеамериканскиот словенски конгрес (25 и 26 април 1942 г.) во ДетроитНиколова, Соња; Авировиќ Бундалевска, Ирена 2016Journal Article
10Istorija-referat.pdf.jpgДва британски документа за формирањето на Сеамериканскиот словенски конгрес (25 и 26 април 1942 г.) во Детроит.Николова, Славица; Авировиќ, Ирена 2016Journal Article
11GZ69.30. Авировиќ, И. - Иселеници-повратници. Нова перспектива на миграциските истражувања во Македонија.pdf.jpgИселеници повратници: нова перспектива на миграциските истражувања во MакедонијаАвировиќ Бундалевска, Ирена 2016Journal Article
12Diplomay-Jews.pdf.jpgИталијанската дипломатија и депортацијата на Евреите од МакедонијаАвировиќ, Ирена 2016Proceeding article
13Маркетинг во мултикултурни општества: разбирање и промовирање семејна разновидностАвировиќ Бундалевска, Ирена 2017Journal Article
14Paper-Shtip-Disabilities-2019.pdf.jpgПоддршка на семејствата со дете со пречки во развојотКескинова, Ангелка ; Радуловиќ, Македонка ; Авировиќ Бундалевска, Ирена ; Драговиќ, Ивана2019Proceeding article
15Придонесот на Обединетите Нации за семејствата (осврт на меѓународниот ден на семејството)Радуловиќ, Македонка ; Авировиќ Бундалевска, Ирена ; Кескинова, Ангелка 2019Proceeding article
16Регистрирањето на македонските иселеници во Соединетите американски држави во меѓувоениот период: идентитетска расправаАвировиќ Бундалевска, Ирена 2014Journal Article
17Семејството и интелектуалната попреченостКескинова, Ангелка ; Радуловиќ, Македонка ; Авировиќ Бундалевска, Ирена ; Драговиќ, Ивана2019Proceeding article