Faculty of Philosophy 02: Monographs / Монографии Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 94
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Research for Best Practices of Inclusion of Adults with Disabilities on the Labor MarketRizova, Elena ; Keskinova, Angelka ; Georgievska, Sofija ; Stanojkovska Trajkovska, Natasha ; Demetriou, Kyriakos; Borges, Francisca; Vieira, Rosa; Lazova, Liljana2023Monograph
Балканот од 1826 до 1913 годинаЈовановски, Далибор 2011Monograph
Амбивалентноста на демонското во Месопотамија и Стар ЕгипетТодоровска, Марија 2022Monograph
Assessment and working strategies with pupils with dyslexia, dyscalculia, dysgraphia and dyspraxiaKarovska Ristovska, A. ; Kardaleska, L. J.; Ajdinski, G. ; Shurbanovska, O. 2018Book
Рана интервенција и едукација на деца со оштетен слухКаровска Ристовска, Александра 2021Book
Специфични тешкотии во учењето (дислексија, дисграфија, дискалкулија и диспраксија)Каровска Ристовска, Александра ; Кардалеска, Љубица; Ајдински, Горан 2016Book
Процена и стратегии за работа со ученици со дислексија, дисграфија, дискалкулија и диспраксијаКаровска Ристовска, Александра ; Кардалеска, Љубица; Ајдински, Горан ; Шурбановска, Орхидеја 2018Book
Пристапност во туризмот: патувања на лицата со попреченостMetodijeski, Dejan; Filiposki, Oliver; Keskinova, Angelka ; Dzambazovski, Kristijan; Taleska, Milena ; Todorovic, Emilija; Dimovski, Cedomir; Micevski, Mladen; Mitreva, ElizabetaAug-2021Book
Прирачник за процена на раниот детски развој (раѓање до 5 години)Даскаловски, Драган ; Каровска Ристовска, Александра ; Ајдински, Горан ; Чичевска Јованова, Наташа ; Рашиќ Цаневска, Оливера ; Димитрова Радојичиќ, Даниела ; Станојковска Трајковска, Наташа ; Филиповска, Маја; Матлијоска Ристоски, Ивана; Арсова Јуришиќ, Љупка; Србиновска, Лилјана; де ла Роса, Олга Марија; Ахилеос, Ахилеас; Маркидес, Кристос; Кириаку, Панајота2022Monograph
Educational Challenges and Future Prospects: Conference Proceedings. International Scientific Conference “75th Anniversary of the Institute of Pedagogy – Educational Challenges and Future Prospects”, Ohrid, 16-18 May 2022Angeloska Galevska, Natasha (ed.) ; Tomevska Ilievska, Elizabeta (ed.) ; Janevska, Maja (ed.); Bugariska, Branka (ed.)2022Book
Народот со многу татковини : историја на Ароманците од Средниот век до 1918Сидовски, Кочо 2013Monograph
Германос Каравангелис. Грчката пропаганда во Костурската епархија (1900 – 1903)Љоровски Вамваковски, Димитар2017Monograph
Не се клади со животот. Публикација од емпириско истражување за обложување и останати игри на среќа кај учениците од средните училишта 2019/2020Васкова, Павлина; Суботин Поповска, Оливера; Шекуткоска, Славица; Илиевски, Владимир 2022Book
Социјалните тешкотии и проблеми на учениците од основните и средните училишта во контекст на потребата од социјална работа во образованието : извештај од емпириско истражувањеДимитријоска, Сунчица ; Борнарова, Сузана ; Илиевски, Владимир 2019Monograph
Едукативен материјал за интегрирано водење на случаи : актуелностиСтанојковска, Даниела; Илиевски, Владимир 2020Monograph
Насилство во училиште: социолошки, психолошки и педагошки перспективиСтојаноска Иванова, Татјана ; Фрицханд, Ана ; Томевска Илиевска, Елизабета 2019Monograph
Историјата и предизвиците на промените: материјали од тркалезната маса одржана на 23.02.2022 година по повод 75 години Институт за историјаДуев, Ратко (ур.) 2022Monograph
Ефрем Чучков (1868-1923)Жежов, Никола 2017Monograph
Харилаос Трикупис и Македонија: Грчката балканска политика и османлиска Македонија 1882-1895 годинаЈовановски, Далибор 2020Monograph
North of the Aegean WorldMitrevski, Dragi 2022Monograph
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 94