Browsing by Author GJurovski, Marjan


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 19 to 31 of 31 < previous 
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Анализа на кризната состојба и справувањето со пожарите во Република Северна Македонија низ призма на функционалноста на системот за управување со кризи и заштита и спасување -Студија на случајGJurovski, Marjan ; Малиш Саздовска, Марина; Смилески, Росе; Моцаноски, Менде2022Monograph
Безбедносни политики и концептиGJurovski, Marjan 2017Book
Безбедносни ризици и закани - третман, феноменологија и мапирање -GJurovski, Marjan ; Николовски, Марјан; Герасимоски, Саше2020Monograph
Безбедност, Регионална соработка и реформи -Косово и Македонија-GJurovski, Marjan 2018Book
Безбедноста и КОВИД-19 политичко-безбедносен систем, регионални безбедносни предизвици, нови државни актери пред и за време на пандемијатаGJurovski, Marjan ; Дронзина, Татјана; Ѓукановиќ, Драган4-Dec-2020
Безбедноста и насилството во училиштата – градење механизми на превенција од ризици и рано предупредувањеГеоргиевска, Софија ; Стојаноска Иванова, Татјана ; GJurovski, Marjan 2023Monograph
Безбедноста на домот преку приватното обезбедување и превенција на безбедносните ризициGJurovski, Marjan ; Деаноска, Александра; Керметчиева, Сања2019Monograph
Бела книга за приватното обезбедувањеGJurovski, Marjan 2019Monograph
Основи на безбедност - концепциски безбедносни пристапи –GJurovski, Marjan 2021Book chapter
Полицијата и јавноста (Анализа на истражувачки резултати 2009 - 2017 година)Мојаноски Т. Цане; Дујовски, Никола; GJurovski, Marjan 2018Book
Превенција од ризици и рано предупредување од насилство - (НЕ)Безбедност во УчилиштатаГеоргиевска, Софија ; Стојаноска Иванова, Татјана ; GJurovski, Marjan 2023Monograph
Управувањето со кризи меѓу теоријата и практикатаКешетовиќ, Желимир; Корајлиќ, Неџат; Тотх, Иван; GJurovski, Marjan 2017Book
Функционирањето на безбедносниот систем на Република Северна Македонија во услови на вонредна и кризна состојба - студија на случајМојаноски, т. Цане; Николовски, Марјан; Батиќ, Драгана; Дујовски, Никола; GJurovski, Marjan 2021Book