Faculty of Philosophy 04: Journal Articles / Статии во научни списанија Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 1766
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Geopolitics of Vaccines: War by Other Means?Vankovska, Biljana 2021Journal Article
Complex of the Archaeological Sites of Staro BončeJakimovski, Antonio ; Temelkoski, Duško2018Journal Article
Kale LokveniJakimovski, Antonio ; Kebakoski, Dejan2018Journal Article
Библиографија на професор д–р Виктор Лилчиќ АдамсЈакимовски, Антонио 2018Journal Article
Biography of Professor Viktor Lilčić AdamsJakimovski, Antonio 2018Journal Article
Биографија на професор д–р Виктор Лилчиќ АдамсЈакимовски, Антонио 2018Journal Article
Филип V и сојузот со ХанибалПановски, Стефан 2021Journal Article
Football in Ottoman MacedoniaMinov, Nikola ; Sarakinski, Vojislav 2021Journal Article
Атинските декрети за МетонаСаракински, Војислав 2021Journal Article
Вечното враќање дома: говорот за светото на К. ЌулавковаТодоровска, Марија 2021Journal Article
An Introduction to the Ancient Concepts of Demons: a Brief Note on the Ancient Egyptian BeliefTodorovska, Marija 2021Journal Article
Вовед во античките концепти за демоните: кратка белешка за староегипетските верувањаТодоровска, Марија 2021Journal Article
Хибридни суштества и зли демони: вовед во месопотамските верувања во ’инкарнираното’ злоТодоровска, Марија 2021Journal Article
Дали феминистичката епистемологија е социјална епистемологија?Бадаревски, Боби 2012Journal Article
Насилство кај малолетни лица во МакедонијаКиткањ, Зоран ; Милевска Богатинова, Мелита2012Journal Article
Вработување на лицата со инвалидностСтанојковска Трајковска, Наташа ; Петров, Ристо 2012Journal Article
Психолошки профил на жртвите на мобинг на работното местоГеоргиевска, Софија ; Денкова, Фросина2012Journal Article
Морални и политички димензии на хуманитарните интервенцииЦветковски, Сергеј 2012Journal Article
Крај на американскиот воен (аван)туризам: критички осврт на состојбата во ИракЗенделовски, Горан 2012Journal Article
Теорија на конвергенција на тероризмот и транснационалниот организиран криминалМилошевска, Тања 2012Journal Article
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 1766