Faculty of Philosophy, Collection 04: Journal Articles / Статии во научни списанија Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 1737
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Вечното враќање дома: говорот за светото на К. ЌулавковаТодоровска, Марија 2021Journal Article
An Introduction to the Ancient Concepts of Demons: a Brief Note on the Ancient Egyptian BeliefTodorovska, Marija 2021Journal Article
Вовед во античките концепти за демоните: кратка белешка за староегипетските верувањаТодоровска, Марија 2021Journal Article
Хибридни суштества и зли демони: вовед во месопотамските верувања во ’инкарнираното’ злоТодоровска, Марија 2021Journal Article
Дали феминистичката епистемологија е социјална епистемологија?Бадаревски, Боби 2012Journal Article
Насилство кај малолетни лица во МакедонијаКиткањ, Зоран ; Милевска Богатинова, Мелита2012Journal Article
Вработување на лицата со инвалидностСтанојковска Трајковска, Наташа ; Петров, Ристо 2012Journal Article
Психолошки профил на жртвите на мобинг на работното местоГеоргиевска, Софија ; Денкова, Фросина2012Journal Article
Морални и политички димензии на хуманитарните интервенцииЦветковски, Сергеј 2012Journal Article
Крај на американскиот воен (аван)туризам: критички осврт на состојбата во ИракЗенделовски, Горан 2012Journal Article
Теорија на конвергенција на тероризмот и транснационалниот организиран криминалМилошевска, Тања 2012Journal Article
Вклучување на родовите прашања во националните безбедносни политикиСалтировска, Зорица 2012Journal Article
Геополитички визии на Русија и САД за Народна Република КинаМилески, Тони 2012Journal Article
Информации и информациски систем за планирањеБакрески, Оливер 2012Journal Article
Пат анализа: карактеристики и примена во социолошки анализиДраговиќ, Аница ; Дракуловска Чукалеска, Марија 2012Journal Article
Моралната себеперцепција на адолесцентитеФрицханд, Ана 2012Journal Article
За потеклото на фацијалната експресија на емоциитеАрнаудова, Виолета 2012Journal Article
Грчката заменка ho, he, to во микенскиот периодЏукеска, Елена 2012Journal Article
Од средновековните појасни гарнитури до подоцнежните пафтиМанева, Елица 2012Journal Article
Грчки реакции за Илинденското востаниеЈовановски, Далибор 2012Journal Article
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 1737