Browsing by Author Chichevska Jovanova, Natasha


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 38 to 50 of 50 < previous 
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Writing measurable goals in an individual education planChichevska Jovanova, Natasha ; Dimitrova Radojichikj, Daniela 2017Journal Article
Struga 2014.pdf.jpgДете со первазивно нарушување: поттик или стигмаЧичевска Јованова, Наташа ; Димитрова Радојичиќ, Даниела ; Тодорова, Славица2014Proceeding article
инклузивната култура во РОУ.pdf.jpgИнклузивната култура во редовните училиштаДимитрова Радојичиќ, Даниела ; Чичевска Јованова, Наташа 2009Journal Article
Зборник на трудови 2018-175-183 inkluzivno ili posebno.pdf.jpgИнклузивно образование или инклузивно посебно образованиеДимитрова Радојичиќ, Даниела ; Чичевска Јованова, Наташа 2018Proceeding article
Методика на наставата за ученици со интелектуална попреченост.pdf.jpgМетодика на наставата за ученици со интелектуална попреченостЧичевска Јованова, Наташа 2018Book
Општествено-економските аспекти на образованието и воспитанието на децата и младината со пречки во развојот.PDF.jpgОпштествено-економските аспекти на образованието и воспитанието на децата и младината со пречки во развојот во сегашните услови на транзицијаАјдински, Љупчо; Јачова, Зора ; Димитрова, Даниела ; Чичевска, Наташа 1998Proceeding article
preduchilishno vospitanie.pdf.jpgПредучилишното воспитание на децата со пречки во развојот – предуслов за успешно интегративно образованиеЈачова, Зора ; Солтирова, Елизабет; Икономова, Славица; Чичевска, Наташа ; Георгиева, Наташа1997Journal Article
procenka na motorno i kognitivno funkcioniranje.pdf.jpgПроценка на моторното и когнитивното функционирање кај лицата со церебрална парализа и лицата со лесна ментална ретардацијаЧичевска Јованова, Наташа 2008Journal Article
ncjovanova2007.pdf.jpgПроценка на моторното и когнитивното функционирање кај лицата со церебрална парализа и лицата со лесна ментална ретардацијаЧичевска Јованова, Наташа 2007Thesis
Рана интервенција на деца родени со фактор на ризик.pdf.jpgРана интервенција на деца родени со фактор на ризикЧичевска Јованова, Наташа ; Рашиќ Цаневска, Оливера 2013Book
rehabilitacija na lica so CP.pdf.jpgРехабилитација на лицата со церебрална парализаЧичевска Јованова, Наташа 2000Journal Article
социјална инклузија.pdf.jpgСоцијална инклузија на децата со интелектуална попреченост и децата со церебрална парализаЧичевска Јованова, Наташа ; Рашиќ Цаневска, Оливера 2015Journal Article
Учам да пишувам (работна тетратка).pdf.jpgУчам да пишувамЧичевска Јованова, Наташа ; Тодорова, Славица2014Other