Faculty of Philosophy, Collection 07: PhD Theses / Докторски дисертации Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 187
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
vachkoska1993.pdf.jpgАграрот и селото во Македонија 1945–1955 годинаАчкоска, Виолета 1993Thesis
svukcevic1984.pdf.jpgОтпор у окупираним градовима Југославије 1941–1945 годинеВукчевиќ, Славко1984Thesis
bgorgiev2004.pdf.jpgКнижевно-историски и антрополошки аспекти во делото на св. Јован КасијанГоргиев, Бранко2004Thesis
vsofronievski2000.pdf.jpgСемиотиката и семантиката на леглото во старогрчката поетикаСофрониевски, Валериј 2000Thesis
ialeksov2004.pdf.jpgИсториски развој на архивската дејност и архивското законодавство во Македонија (1945–1995)Алексов, Иван2004Thesis
vordeva2011.pdf.jpgВлијанието на социо-економските фактори врз манифестните форми на девијантно однесување на младите во Скопје во периодот на транзицијаОрдева, Валентина2011Thesis
jlozanoski2018.pdf.jpgАпсорпциониот капацитет на човечките ресурси во администрацијата на Република Македонија за искористување на претпристапната помош на Европската УнијаЛозаноски, Јовица2018Thesis
dmiljovska1962.pdf.jpgКласне снаге национално-ослободилачког покрета македонског народа у другој половини XIX векаМиљовска, Десанка1962Thesis
dbocvarska2015.pdf.jpgАспектите на надворешната политика во Договорот од Лисабон: Европа како актер на меѓународната сценаБочварска, Даниела2015Thesis
pcvetanovski2016.pdf.jpgСтруктурата на моќта во Битола – примена на Хантеровиот репутациски моделЦветановски, Пеце2016Thesis
azezova2010.pdf.jpgИнформирањето на печатените медиуми за современите морални предизвици во Република МакедонијаЖежова, Александра2010Thesis
mradulovic2011.pdf.jpgВлијанието на Европската Унија врз почитувањето и остварувањето на правото на здравје во Република Македонија како фундаментален дел од човековите праваРадуловиќ, Македонка 2011Thesis
jkorubin1992.pdf.jpgНаучната интелигенција во структурата на македонското општествоКорубин, Јован1992Thesis
vpetrovski2004.pdf.jpgЕтничноста како фактор за образование во Република МакедонијаПетровски, Владо2004Thesis
mkondovska2017.pdf.jpgПретпристапната помош како дел од кохезиската политика на Европската УнијаВељовска Кондовска, Марија2017Thesis
zhoglev1996.pdf.jpgОпштествени последици од компјутеризацијатаЖоглев, Златко1996Thesis
sjovanovska2003.pdf.jpgЗабраните во мултиетничките и мултирелигиските селски заедници во прилепскоРизоска Јовановска, Соња2003Thesis
ljbasevska2002.pdf.jpgЦрквата и световнотоХристова-Башевска, Љупка2002Thesis
esimoska1990.pdf.jpgПолитичката социјализација на учениците во основните училиштаСимоска, Емилија1990Thesis
vborovska2013.pdf.jpgОпштествениот контекст и промените на улогите на мајчинствотоБоровска, Викторија2013Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 187