Faculty of Philosophy, Collection 07: PhD Theses / Докторски дисертации Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 212
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
bnaumovska2007.pdf.jpgАнализа на процесот на пишување кај децата со тешкотии во читањето и пишувањетоНаумовска, Билјана2007Thesis
abtrajkoska2006.pdf.jpgИспитување на обликот на индивидуализација во наставата по македонски јазик во Република Македонија за ученици со пречки во психичкиот развојТрајкоска, Анита2006Thesis
vdukovska2014.pdf.jpgРана интервенција во ЕИНТ: Тактилно-кинестетичката стимулација и развојот кај недоносени со многу ниска родилна тежинаДуковска, Валентина2014Thesis
bmemedi2011.pdf.jpgТешкотии во учењето кај децата со посебни образовни потреби вклучени во редовниот образовен системМемеди, Буниамин2011Thesis
aserafimova2002.pdf.jpgМанастирот Свети Архангели во Кучевиште, скопскоСерафимова, Анета 2002Thesis
vvelickovski1997-2.pdf.jpgПортретот во македонската ликовна уметност во XX векВеличковски, Владимир 1997Thesis
apoposka2014.pdf.jpgМорфолошко-синтаксичката структура на исказот кај деца со развојна дисфазијаПопоска, Ана2014Thesis
ncjovanova2007.pdf.jpgПроценка на моторното и когнитивното функционирање кај лицата со церебрална парализа и лицата со лесна ментална ретардацијаЧичевска Јованова, Наташа 2007Thesis
zkitkanj2009.pdf.jpgПрестапничко однесување кај малолетните сторители со посебен осврт на лицата со интелектуален дефицитКиткањ, Зоран 2009Thesis
akristovska2014.pdf.jpgКомпаративна анализа на структурата на американскиот и македонскиот знаковен јазикКаровска Ристовска, Александра 2014Thesis
bgeshoski2016.pdf.jpgАнтропометриски карактеристики кај децата од основните училиштаГешоски, Благоја2016Thesis
akgjun2015.pdf.jpgОсновното образование за ученици со посебни образовни потреби во Република Македонија и Република ТурцијаРамо-Акѓун, Нергис2015Thesis
nstrajkovska2015.pdf.jpgЕфектите од вонинституционалната заштита на деца со умерена и тешка интелектуална попреченост во Република МакедонијаСтанојковска Трајковска, Наташа 2015Thesis
ddradojicic2006.pdf.jpgПроценка и рехабилитација на функционалниот вид кај слабовидните децаДимитрова Радојичиќ, Даниела 2006Thesis
akeskinova2014.pdf.jpgСпецифични проблеми во учењето кај учениците со интелектуална попреченостКескинова, Ангелка 2014Thesis
sgerasimoski2010.pdf.jpgКултурните вредности и ризикот во современото општество со посебен осврт на македонското општествоГерасимоски, Саше2010Thesis
asinani2009.pdf.jpgКомпјутеризацијата како фактор во процесот на наставата во сите степени на образованието во Р. МакедонијаСинани, Абдилнасер2009Thesis
omskaric1983.pdf.jpgОрганизирано влијание врз половите улоги во предучилишните институции во СР МакедонијаМурџева-Шкариќ, Олга1983Thesis
ljjosevska2004.pdf.jpgЕмоционалната интелигенција и особините на ученицитеЈаковлевска-Јошевска, Лела2004Thesis
ftremenski2006.pdf.jpgМакедонското национално малцинство во соседните земји: современи состојбиТашевска-Ременски, Фросина2006Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 212