Faculty of Philosophy, Collection 05: Conference papers / Трудови од научни конференции Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 126
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Семејството и религиските вредностиРадуловиќ, Македонка 2018Proceeding article
Youth Perception on Marri (1).pdf.jpgYouth Perception on Marriage and Married Life: an Analysis from the Republic of MacedoniaRadulovikj, Makedonka ; Avirovikj Bundalevska, Irena 2016Proceeding article
04. 06. Osnovanjeto na bioetikata_Derzavin Istok zapad.pdf.jpgОсновањето на биоетиката како етика применета на прашањата поврзани со живото(т)Тодоровска, Марија 2016Proceeding article
04. 02. Neupotrebuvanjeto iminja_Apofaticki pristapi_Derzavin Zbornik Istok Zapad.pdf.jpgНеупотребувањето на имиња – апофатичкиот пристап во религијата на Исток и на ЗападТодоровска, Марија 2015Proceeding article
vgjorgjiev2013.pdf.jpgСтрумица и струмичко во Балканските војни: поглед низ дневници и спомениЃорѓиев, Ванчо 2013Proceeding article
Reversal Theory meets Time Perspectives Examining the Relations between Paratelic Dominance Scale and Zimbardo’s Time Perspectives Instrument..pdf.jpgReversal Theory meets Time Perspectives: Examining the Relations between Paratelic Dominance Scale and Zimbardo’s Time Perspectives InstrumentSulejmanov, Filip 2016Proceeding article
alatan05.pdf.jpgЗа некои недоречености во средновековната историографија и потребата за нивно корегирањеАтанасовски, Александар 2017Proceeding article
Semantics of Mycenaean Genitive: A Tentative Analysis of the Genitive Singular Forms Ending in -o, /-os/Dzukeska, Elena 2017Proceeding article
Со љубов од копнеж преку љубомора до ласкањеЏукеска, Елена 2016Proceeding article
Античкиот идеал на καλοκἀγαθία низ призмата на епиграфските сведоштваЏукеска, Елена 2016Proceeding article
Каквоста на времето и каквоста на мигот кај Платон и АристотелЏукеска, Елена 2017Proceeding article
09 Dzukeska 135-146 FINAL.pdf.jpgOn the Meanings of the Place names in Genitive in Mycenaean GreekDzukeska, Elena 2017Proceeding article
18 Djukeska.pdf.jpgПлатон или за создавањето имињаЏукеска, Елена 2016Proceeding article
За улогата на аблаутот при зборообразувањето на имињата во македонскиот јазикЏукеска, Елена 2017Proceeding article
Аnimus и anima во игрите со зборови кај ПлаутЏукеска, Елена 2018Proceeding article
Латинска соматска фразеологија-фраземи со компонента pectus во римскиот sermo amatorius.pdf.jpgЛатинска соматска фразеологија: фраземи со компонента pectus во римскиот sermo amatoriusКочовска, Светлана 2016Proceedings
Кочовска-Стевовиќ С. Семантиката на anima и animus во раниот латински јазик.pdf.jpgСемантиката на anima и animus во раниот латински јазикКочовска Стевовиќ, Светлана 2018Proceeding article
Општествено-економските аспекти на образованието и воспитанието на децата и младината со пречки во развојот.PDF.jpgОпштествено-економските аспекти на образованието и воспитанието на децата и младината со пречки во развојот во сегашните услови на транзицијаАјдински, Љупчо; Јачова, Зора ; Димитрова, Даниела ; Чичевска, Наташа 1998Proceeding article
Кочовска Стевовиќ С. Иконографијата на античките божества на квалитативното време.pdf.jpgИконографијата на античките божества на квалитативното времеКочовска Стевовиќ, Светлана 2017Proceeding article
04. 03. Problemot na nedefinirlivosta na svetoto_Derzavin Dijalog istok zapad Nauka Religija.pdf.jpgПроблемот на недефинирливоста на светото во теориите за религијатаТодоровска, Марија 2015Proceeding article
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 126