Browsing "Faculty of Philosophy" by Author Karovska Ristovska, Aleksandra


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 17 to 26 of 26 < previous 
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
vizione 29.pdf.jpgRevisiting the view of phonological and phonemic awareness as early predictors in reading difficultiesKardaleska, Ljubica; Karovska Ristovska, Aleksandra 2018Journal Article
1_SPECIFIC_LEARNING_DIFFICULTIES_MANIFESTATION_IN_CHILDREN_WITH_AVERAGE_INTELIGENCE_AND_CHILDREN_WITH_INTELLECTUAL_DISABILITIES-pages-3-20.pdf.jpgSpecific learning difficulties manifestation in children with average intelligence and children with intellectual disabilitiesChichevska Jovanova, Natasha ; Rashikj Canevska, Olivera ; Karovska Ristovska, Aleksandra ; Dimitrova Radojichikj, Daniela ; Cekovska Vesna2018Journal Article
37-44-PSIHOLOSHKO PEDAGOSHKI PREGLED-Karovska-Jachova.pdf.jpgTransitions of the children with disabilities from the early intervention services in the regular schoolsKarovska Ristovska, Aleksandra ; Jachova, Zora 2006Journal Article
Анализа на состојбата на лицата со интелектуална попреченост и комбинирани пречки во РМ.pdf.jpgАнализа на состојбата на лицата со интелектуална попреченост и комбинирани пречки во Република МакедонијаСтанојковска Трајковска, Наташа ; Георгиевска, Софија ; Каровска Ристовска, Александра ; Каровска Андоновска, Билјана; Рашиќ Цаневска, Оливера 2017Monograph
08. Филиповска и др. 2018. Влијанието на доминантната латерализација.pdf.jpgВлијанието на доминантната латерализација на мajkиte во извршувањето на секојдневните активности и доминантната латерализација на горните екстремитети кај нивните децаФилиповска, Маја; Рашиќ Цаневска, Оливера ; Каровска Ристовска, Александра ; Станојковска Трајковска, Наташа 2018Proceeding article
10. Каровска Ристовска, А. & Рашиќ- Цаневска, О. 2016. Едукација и компетенции на дефектолозите во земјава и странство.pdf.jpgЕдукација и компетенции на дефектолозите во земјата и странствоКаровска Ристовска, Александра ; Рашиќ Цаневска, Оливера 2016Proceeding article
11. Крчаноска и др. 2016. Искуство на родители на дете со аутизам.pdf.jpgИнклузија на дете со аутизам - студија на случајКрчаноска, Мануела; Ајдински, Горан ; Каровска Ристовска, Александра 2016Proceeding article
akristovska2014.pdf.jpgКомпаративна анализа на структурата на американскиот и македонскиот знаковен јазикКаровска Ристовска, Александра 2014Thesis
Познавање на делови на тело кај лица со интелектуална попреченостКаровска Ристовска, Александра ; Филиповска, Маја2017Journal Article
procena i strategii za rabota.pdf.jpgПроцена и стратегии за работа со ученици со дислексија, дисграфија, дискалкулија и диспраксијаКаровска Ристовска, Александра ; Кардалеска, Љубица; Ајдински, Горан ; Шурбановска, Орхидеја 2018Book