Browsing by Type Book chapter


Or, select a letter below to start browsing
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 77 to 96 of 106 < previous   next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Биографијата на Кузман Шапкарев.pdf.jpgБиграфијата на Кузман Шапкарев во светлината на биографските дискурсиTasevska Hadji Boshkova, Iskra 2016Book chapter
Евтаназија.pdf.jpgБиоетичките аспекти во дебатата за евтаназијатаДонев, Дејан 2013Book chapter
v1.pdf.jpgБорбата за автономија на Македонија и за создавање македонска држава (1893-1912)Ѓорѓиев, Ванчо 2014Book chapter
Profesionalno-i-odgovorno-novinarstvo-WEB.pdf.jpgБорбата на медиумите за подобро утре не смее да запреДонев, Дејан 2017Book chapter
Дијалошкиот метод на М. М. Бахтин и Бахтиновниот кружок.pdf.jpgДијалошкиот метод на Михаил Михајлович Бахтин и Бахтиновиот кружокИскра Тасевска2018Book chapter
Дијалошкиот метод на М. М. Бахтин и Бахтиновниот кружок.pdf.jpgДијалошкиот метод на Михаил Михајлович Бахтин и Бахтиновиот кружокИскра Тасевска2018Book chapter
Дијалошкиот метод на М. М. Бахтин и Бахтиновниот кружок.pdf.jpgДијалошкиот метод на Михаил Михајлович Бахтин и Бахтиновиот кружокTasevska Hadji Boshkova, Iskra 2018Book chapter
Ембрионален развиток на структурите во и околу усната празнина (формирање на забите -одонтогенесис)Бајрактарова Б2004Book chapter
Жанровските карактеристики на словата на Кузман Шапкарев.pdf.jpgЖанровските карактеристики на словата на Кузман ШапкаревTasevska Hadji Boshkova, Iskra 2016Book chapter
2004 Lukijan - Za nemirniot besednik.pdf.jpgЗа немирниот беседник и неговите стрелиСаракински, Војислав 2004Book chapter
Карневализацијата во романот „Бабаџан“ од Живко Чинго.pdf.jpgКарневализацијата во романот „Бабаџан“ од Живко ЧингоTasevska Hadji Boshkova, Iskra 2017Book chapter
Кон преводот на Хигиновите митови.pdf.jpgКон преводот на Хигиновите митовиКочовска Стевовиќ, Светлана 2016Book chapter
2005 Takit - Kon Analite na Kornelij Takit.pdf.jpgКон „Аналите“ на Kорнелиј ТакитСаракински, Војислав 2005Book chapter
Kon Istoriite na Kornelij Takit.pdf.jpgКон „Историите“ на Kорнелиј ТакитСаракински, Војислав 2013Book chapter
Македонскиот деветнаесетвековен расказ во контекст на жан. промени.pdf.jpgМакедонскиот деветнаесетвековен расказ во контекст на жанровските промениTasevska Hadji Boshkova, Iskra 2017Book chapter
Македонскиот деветнаесетвековен расказ во контекст на жан. промени.pdf.jpgМакедонскиот деветнаесетвековен расказ во контекст на жанровските промениTasevska Hadji Boshkova, Iskra2017Book chapter
„Мечта на еден старец“ од Григор Прличев среде жанровите на македонската литература од 19 векTasevska Hadji Boshkova, Iskra 2018Book chapter
Одредница за Науме Радически.pdf.jpgНауме РадическиTasevska Hadji Boshkova, Iskra 2019Book chapter
2017 - Od doblesta kon znaenjeto - eticko-poznavatelni istrazuvanja vo Platonoviot Menon.pdf.jpgОд доблеста кон знаењето: етичко-познавателни истражувања во Платоновиот „Менон“Поповска, Јасмина 2017Book chapter
Полифониската структура на романот „Бабаџан“ од Живко Чинго.pdf.jpgПолифониската структура на романот „Бабаџан“ од Живко ЧингоИскра Тасевска2018Book chapter