Browsing by Author Spasovski, Ognen


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 3 to 13 of 13 < previous 
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Афективни состојби и личносни диспозицииСпасовски, Огнен 2004Journal Article
Базични психолошки потреби: важноста на балансот во нивната задоволеност за субјективната добросостојбаСпасовски, Огнен 2009Journal Article
Верификација на научната методологија за идентификација на надарени ученициАрнаудова, Виолета ; Ачковска Лешковска, Елена ; Спасовски, Огнен 2005Journal Article
Демократија, слободите и среќатаСпасовски, Огнен 2010Journal Article
Интегрален пристап во проучувањето на емоциите и когницијата. Позитивна и негативна афективност и когницијаСпасовски, Огнен 2003Journal Article
Односот на субјективната добросостојба со интринзичките и екстринзичките животни целиСпасовски, Огнен 2008Journal Article
ospasovski2004.pdf.jpgПозитивна афективност и негативна афективност како црти на личноста и когнитивното функционирањеСпасовски, Огнен 2004Thesis
Позитивна психологија: зошто ни треба ново движење во психологијата?Спасовски, Огнен 2010Journal Article
Премислување на старите дилеми на истражувањата во психологијата: Осврт кон тестирањето на групните разликиКениг, Николина ; Спасовски, Огнен 2001Journal Article
Проверка на внатрешната структура на инструментот индекс на аспирации со користење експлораторна факторска анализаКениг, Николина ; Спасовски, Огнен 2011Journal Article
Субјективна добросостојба: динамичка рамнотежа на интеракцијата меѓу личноста, емоциите и интринзичката мотивацијаСпасовски, Огнен 2007Journal Article