Faculty of Dentistry: Master thesis Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 130
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Клиничка проценка на ризик факторите во етиопатогенезата на алвеолит после екстракција на забиАрсовска Марковска Мирјана2012Thesis
Преваленца на дентални аномалии и кариес кај предучилишни и училишни деца од БитолаЃеровски Бобан2012Thesis
Проценка на оралното здравје кај деца и адолесценти со посебни потребиЧоневска Билјана2012Thesis
Компаративна анализа на ефектите од употребата на три видови гуми за џвакање врз оралниот медиумДоковска Славица2012Thesis
Влијанието на бруксизмот врз пародонталното здравје и можностите за протетички третманВлашки Златко2012Thesis
Мастикаторната ефикасност на тоталните протези во корелација со времето на нивното користењеДоволани Теута2012Thesis
Одредување на оптималниот пулс при работа со ER: Yag ласер при изведување на апикотомијаСпиров Ванчо2012Thesis
Клиничка евалуација на запечатување на фисурите и јамичките на забите кај децатаТрајчевска Александра2012Thesis
Евалуација на бројот на заби при ортодонтски неправилностиЗафировска Ангеловска Јулијана2012Thesis
Импликации на остеопорозата кај пациенти со пародонтална болестБеџети Зиндели Линдита2012Thesis
Евалуација на тераписката ефикасност на hlorheksin – гелСахмедин Сали2012Thesis
Функционално-естетски аспекти на примена на покровни протези во современата стоматолошка протетикаПејковска Будима2012Thesis
Орални промени кај пациенти со хронични бубрежни афекцииБелазелковска Ана2012Thesis
Клиничка евалуација на запечатување на фисурите и јамичките на забите кај децатаКрнинова Александра2012Thesis
Кариес ризик фактори и состојба на оралното и денталното здравје во Штип и околинатаНашкова Сања2011Thesis
Критички осврт на методите на гнатодинамометријата во протетичката праксаАмбаровска Мирјана2011Thesis
Значењето на ризик факторите и проценката на ризикот од пародонтопатијатаМилан Ламески2011Thesis
Компаративна анализа меѓу хемо-механичкиот метод на елиминација на кариес. (магистерски труд)Ефтимова Марина2011Thesis
Хоризонтални и вертикални отстапувања во димензиите на гипсени излевоци земени со хидроколоиди со различен хемиски состав (магистерски труд)Ефтимова Марина2011Thesis
Хоризонтални и вертикални отстапувања во димензиите на гипсени излевоци земени со хидроколоиди со различен хемиски состав (магистерски труд)Шабанов Енис2011Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 130