Faculty of Dentistry: Master thesis Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 272
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Мултицентрична ретроспективна студија на етиологија и инциденца на фрактури на мандибулаТанушевски К.2013Thesis
Етиологија и инциденца на зигоматични фрактури : 10 годишна ретроспективна анализа на Универзитетската клиника за максилофацијална хирургија во Скопје (магистерски труд)Стаматоски А.2014Thesis
Предиктивна вредност на клиничките и параклиничките наоди за појава на компликации при екстракција на долните трети молари (магистерски труд)Мишевски Г.2014Thesis
Хируршко - дијагностичка евалуација на конгениталните цисти на вратот (магистерски труд).Касами Н.2013Thesis
Компаративна анализа на последиците по третманот на фрактурите на зигоматичната коскаИсмани А.2009Thesis
Ефектите на геранилгераниол врз меките и коскените ткивавклучени во бисфосфонатно-поврзаната остеонекроза на вилиците (ин витро и ин виво студија) (магистерски труд)Филип К.2017Thesis
Дијагностичка и тераписка евалуација на објективниот сијалоаденит на субмандибуларната жлезда. (магистерски труд )Божовиќ С.2009Thesis
Евалуација на прецизноста на цитолошката анализа и компјутерска томографија во однос на опративниот наод кај плеоморфен аденом на паротидна жлезда (магистерски труд)Серафимовски П.2013Thesis
Дијагностичка постапка во предтераписки пристап на лимфогени заболувања во вратна регија (магистерски труд)Идоска С.2013Thesis
Валидност на дијагностичките методи во верификција на мекоткивните цисти во вратната регија (магистерски труд)Стефаноски С.2013Thesis
Евалуација на вредностите на стабилноста на ендоосеални импланти врз база на мерења со анализа на резонантната фрекфенција (магистерски труд)Бафтијари Д.2014Thesis
Резултати од примена на адин импланти кај парцијални и тотални беззаби вилици (магистерски труд).Селими М.2015Thesis
Проценка на терапеутските протокли кај пациентите со хемофилија при орално-хируршки интервенции (магистерски труд)Муслиу Б.2017Thesis
Анализа на примена на оперативна метода по Caldwell-Luc кај одонтогени максиларни синузити (магистерски труд).Рамиз Ф.2017Thesis
Проценка на функционалните резултати кај пациенти после конзервативен третман на кондиларни фрактуриМатева А.2018Thesis
Медикаментозно индуцирана остеонекроза на вилица –знаење, стравови и искуства на докторите по стоматологија во Р. МакедонијаЧакар С.2018Thesis
Корелација помеѓу позицијата на третиот молар и скршениците во аголот на долната вилицаАрсовска С.2018Thesis
Ортодонтските аномалии и нивниот третман – можен ризик фактор на гингивалната инфламацијаБалажи И.2012Thesis
Епидемиолошки карактеристики на најфрекфентните дерматози со можни промени на оралната мукозна мембрана – 5 годишна студија (магистерски труд).Мишевски П.2013Thesis
Евалуација на тераписката ефикасност на hlorheksin – гелСахмедин С.2012Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 272