Faculty of Theology: Journal Articles Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 51
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
ЛИНГВИСТИЧКИОТ ПРОФИЛ НА АКАДЕМИК ПЕТАР ХР. ИЛИЕВСКИАлександар Крстаноски2023Article
Ракописните служби на свети Спиридон Тримитунтски и свети Наум Охридски од Света Пречиста КичевскаАлександар Крстаноски2021Article
Придонесот на академик Ѓорги Поп-Атанасов во проучувањето на старото книжевно наследство во КичевскоАлександар Крстаноски2020Article
Манастариските тефтери од манастирот Света Пречиста КичевскаАлександар Крстаноски2023Article
ЛЕСТВИЦАТА НА СВЕТИ ЈОВАН ЛЕСТВИЧНИК ВО МАКЕДОНСКАТА ЦРКОВНОСЛОВЕНСКА ТРАДИЦИЈААлександар Крстаноски2022Article
Јазичните особености на Охридската лествицаАлександар Крстаноски2018Article
Иконите на Дичо Зограв во црквата „Успение Богородично“ во Епаноми, СолунскоNedeski, Viktor2021Article
Преглед на агиолошките извори на Православната ЦркваNedeski, Viktor2020Article
Ликот на свети Григориј Охридски низ призмата на неколку архивски извориNedeski, Viktor2020Article
Архиепископот Генадиј Охридски: нови моменти од неговата биографијаNedeski, Viktor2019Article
Contributions shedding light on the character and work of the Archbishop - martyr Varlaam of OhridNedeski, Viktor2018Article
Мирот во делата на христијанските писатели од IV векNedeski, Viktor2018Article
Лав Охридски и теологијата за бесквасницитеNedeski, Viktor2018Article
За почитта кон светителитеNedeski, Viktor2017Article
Преписките на свети Константин Кавасила со архиепископот Димитриј Хоматијан и Јован, епископ на КитрусNedeski, Viktor2016Article
Архиепископот Лав Охридски и судирот со Латините во неговата епохаNedeski, Viktor2016Article
Човечкиот разум – лик на Божјите ЛицаMicevski-Ignat Ilche2021Journal Article
Cunoașterea și îndumnezeirea prin Biserica, în gândirea Sfântului Iustin PopoviciMicevski Ilche2017Journal Article
Стенли Харакас и почетоците на православната биоетикаStefan Gogovski2018Article
Зачетокот и пренаталниот завршеток на животот. Современи медицински практики и морални прашањаStefan Gogovski2020Article
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 51