Faculty of Theology: Conference papers Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 61
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
ХРИСТИЈАНСКАТА ПРОСВЕТА И КНИЖЕВНОСТ ВО СРЕДНОВЕКОВНО КИЧЕВО И КИЧЕВСКОАлександар Крстаноски2020Other
ПРОСВЕТНАТА ДЕЈНОСТ НА МАНАСТИРОТ СВЕТА ПРЕЧИСТА КИЧЕВСКААлександар Крстаноски2019Other
ПАТРИСТИЧКАТА ЛИТЕРАТУРА ВО МАКЕДОНСКОТО ЦРКОВНОСЛОВЕНСКО КНИЖЕВНО НАСЛЕДСТВОАлександар Крстаноски2023Other
ПАРУСИИТЕ НА МАНАСТИРОТ ВО СЛЕПЧЕ И МАНАСТИРОТ СВЕТА ПРЕЧИСТА КИЧЕВСКААлександар Крстаноски2021Other
Виктор Недески - Теофилактовото „Обраќање за обвиненијата против Латините“Nedeski, Viktor2022Article
Црковните прилики во Охридската епархија во втората половина на XIX векNedeski, Viktor2022Article
Одразот на верската идеологија на Михаил VIII Палеолог врз Охридската архиепископијаNedeski, Viktor2022Article
Феноменот на “Самоповиканите Маченици” на БалканотNedeski, Viktor2021Article
Секундарните грешки на Латините според Лав ОхридскиNedeski, Viktor2021Article
Велгошкиот манастир „Света Петка Римјанка“Nedeski, Viktor2021Article
Η αλληλογραφία του αγίου Κωνσταντίνου Καβάσιλα με τον αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Δημήτριο Χωματιανό και τον επίσκοπο Κίτρους ΙωάννηNedeski, Viktor2021Article
Богословските ставови на Лав Охридски изразени преку фрескоживописот во Света Софија ОхридскаNedeski, Viktor2020Article
Прилог кон идентификување на свети Давид цар и свети Теоктист од бакрорезите на Христофор ЖефаровичNedeski, Viktor2020Article
„Едната воплотена природа на Бога Словото“ - Од Аполинариј Лаодикиски до свети Кирил АлександрискиNedeski, Viktor2020Article
Το ανέκδοτο 'Συνταγμα' του Γενναδίου ΑχρίδοςNedeski, Viktor2020Article
Страстите во сферата на даденото и зададеното кај Аристотел и кај свети Максим ИсповедникNedeski, Viktor2020Article
Идентитетите во Хоматијановиот акт бр. 54Nedeski, Viktor2020Article
Охридската архиепископија во времето на Лионската унија (1274-1280)Nedeski, Viktor2019Article
Идентитетски дилеми околу струмичкиот епископ Константин Кавасила, авор на каноните на светите Петнаесет Тивериополски маченициNedeski, Viktor2019Article
Преводот на Светиклиментовото житие од свети Атанасиј ПароскиNedeski, Viktor2018Article
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 61