UKIM 01: Dissertations preceding the Doctoral School / Дисертации пред Докторската школа Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 657
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Едукација за слушање музикаКолев, Ванчо-Жан2000Thesis
Координацијата на државните органи во функција на ефикасна одбрана и евроатлантските интеграцииБакрески, Оливер 2004Thesis
Симболички и динамички компоненти на културата во интерпретативната антропологија нa ΧΧ-от векМухиќ, Маја2009Thesis
Постмодернистичка интерпретација нa философскиот опус нa Фридрих Ниче (или за една нова терапевтика на субјективноста)Солунчев, Ристо 2010Thesis
Ничеовиот концепт за натчовекот, вредносното редефинирање и духовно созревање на индивидуатаВељановски, Николче П.2007Thesis
Етика на јогатаПржовски, Стојан1999Thesis
Облици на семејството во тетовскиот крај (Полог)Петроска, Блага 1965Thesis
Игровната активност како методски концепт во првиот образовен циклусТасевска, Алма 2012Thesis
Етичките основи на наставатаПоповска Налевска, Горица2015Thesis
Теориските проблеми во конципирањето и реализацијата на современото естетско воспитаниеКостов, Борче 2008Thesis
Концептот на јавното приватно партнерство во образовниот систем на Република Македонија од аспект на современо менаџирањеПатраклиева, Милица2013Thesis
Аспектите на демократизација на воспитно- образовниот систем во Република МакедонијаМурати, Рабије2012Thesis
Poželjne osobine nastavnika vojnih akademija sa stanovišta preferencije pitomacaKilibarda, Zoran1990Thesis
Uloga iskustvenog faktora u didaktičkoj objektivizaciji obrazovanja odraslih uz radRosić, Vladimir1980Thesis
Имплементација на формативното оценување на постигањата на учениците вo основното училиштеЗенуни- Идризи, Валдета2016Thesis
Училиштниот менаџмент во функција на надминување на образовно-организациските бариериДавчева, Мимоза2012Thesis
Степенот на образовно-воспитната ефикасност на програмираната настава по хемијаЦветковиќ, Саво1979Thesis
Третманот на говорниот развој и комуникациските вештини кај децата од предучилишна и рана училишна возрастХорватовиќ, Весна2016Thesis
Модели на диференцирана настава - потреби, можности и ефектиЈовановска, Христина2011Thesis
Стратегии за развој на етно-педагошката димензија нa наставата во основните училиштаВитанова, Анкица2014Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 657