UKIM 02: Dissertations from the Doctoral School / Дисертации од Докторската школа Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 351
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Податочна фузија кај безжични сензорски мрежиРистеска Стојкоска, Билјана 2013Thesis
Примена на облачиња и пресметување со маглаБахтовски, Александар2017Thesis
Сервиси базирани на пресметувањето во облак и модели за перцепција на квалитетКарадимче, Александар2018Thesis
Паралелно дигитално процесирање на ЕКГ сигналиДомазет, Ервин2019Thesis
Динамика на кооперација на генерализирана реципрочност во комплексни мрежиСтојкоски, Виктор2020Thesis
Откривање на знаење во мозочни мрежиИваноска, Илинка2021Thesis
Анализа на големи податоци во банкарскиот секторДоко, Фисник2021Thesis
Пребарување на медицински документи со мултимодални податоциКитановски, Иван2017Thesis
Индикатори за успех во е-учењеИдризи, Ермира2021Thesis
Пребарување на медицински слики базирано на лонгитудинални податоци за Алцхајмерова болестTrojachanec, Katarina 2018Thesis
Паметно генерирање на прашања за програмски јазициСтанков, Емил2021Thesis
Методологиjа за развоj на апликации базирани на поврзани податоциЈовановиќ, Милош2016Thesis
Паралелизациjа на алгоритми за предобработка и класификациjа на податоциЗдравевски, Ефтим2017Thesis
Процесирање биоелектрични и биоакустични сигнали за предвидување медицински состоjбиСимјаноска, Моника2019Thesis
Примена на квазигрупи во криптокодирање и блок-веригиМечкароска, Даниела2020Thesis
Препознавање на растителни видови преку обработка на слика и машинско учењеЛамески, Петре2017Thesis
Рамка за развоj на научни апликацииКотеска, Бојана2018Thesis
Систем за авторизациjа каj SPARQL протоколот со користење на дистрибуирани кориснички атрибутиСтојанов, Ристе2018Thesis
Систем за македонски знаковен jазик наменет за лицата со оштетен слухЈоксимоски, Бобан2020Thesis
Моделирање емоции во интеракциjа човек-роботДимитриевска, Весна2021Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 351