kopacev.jpg picture
Full Name
Kopachev, Dragoslav
Vernacular Name
Драгослав Копачев
 
Variants
Копачев, Драгослав
Kopachev, D.
Копачев, Д.
 
Main Affiliation
 
Loading... 2 0 5 0 false
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)

Results 1-11 of 11 (Search time: 0.015 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1084-089-Kopacev-Trajkovski.pdf.jpgАутизам и туберозна склерозаКопачев, Драгослав ; Трајковски, Владимир 2000Journal Article
2Епилептичните манифестации и нивната коинциденција со појавата на шизофренијата во детската возрастКопачев, Драгослав ; Такашманова Соколовска, Татјана 2001Journal Article
3Медикаментозен третман на ментално ретардираните деца со придружни манифестацииНастов, Петар; Копачев, Драгослав 1997Journal Article
4GZ53.25. Копачев, Д., Трајковски, В. - Невропсихолошко-динамски приод кон развојната психотична дисхармонија.pdf.jpgНевропсихолошко-динамски приод кон развојната психотична дисхармонијаКопачев, Драгослав ; Трајковски, Владимир 2000Journal Article
5111-117-Dragoslav KOPACHEV, Vladimir TRAJKOVSKI-JSER-1-2-2000.pdf.jpgНиво на доживување на телесна целост кај развојните диспраксични и дисгностички растројстваКопачев, Драгослав ; Трајковски, Владимир 2000Journal Article
6Kopachev,Trajkovski,Ajdinski-Razvojna disharmonija od psihotichen tip-JSER-4-1998.pdf.jpgРазвојна дисхармонија од психотичен тип согледана од невропсихолошки аспектКопачев, Драгослав ; Трајковски, Владимир ; Ајдински, Горан 1998Journal Article
7Раниот третман како фундамент за успешна интеграција на децата со пречки во развојот, во средини на своите врсници во предучилишната возрастКопачев, Драгослав ; Настов, Петар; Наумовска, Љиљана; Мираковска, Виолета; Сулејман, Омер; Димитрова Радојичиќ, Даниела 1997Journal Article
8Kopachev,Trajkovski,Ajdinski-Rastroenoto vnimanie kako nevropsiholoshka disfunkcija-JSER-4-1998.pdf.jpgРастроеното внимание како невропсихолошка когнитивна дисфункцијаКопачев, Драгослав ; Трајковски, Владимир ; Ајдински, Горан 1998Journal Article
9Тераписки постапки кај деца со забавен и дисхармоничен развој од предучилишната возраст во услови на дневна болницаКопачев, Драгослав ; Настов, Петар1997Journal Article
10Третман на деца со аутизамПетров, Ристо ; Копачев, Драгослав ; Петрова, Верица1999Journal Article
11Третман на деца со аутизам – невропсихолошки приодКопачев, Драгослав ; Петров, Ристо ; Петрова, Верица2000Journal Article