Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12188/7846
Title: Клеопатра (Светска премиера) - Василиј Медведев - Русија
Authors: Музика: Нерија Цепаите Голдберг - Литванија
Диригент: Бисера Чадловска
Сценограф и костимограф: Павол Јураш - Словачка
Либрето: Јана Темиз - Турција
Асс. кореограф : Станислав Фечо - Чешка
Issue Date: 16-Nov-2019
Publisher: Македонска Опера и Балет
Description: Последната претстава на Клеопатра е одржана на 16.11.2019год. Главната улогата на Клеопатра во балетот „Клеопатра“ - светска премиера кој претставува своевиден спектакл во кореографија на Василиј Медвдедев од Русија, еден од водечките кореографи во светот, обемна грандиозна постановка, разнобојно шоу, кое со нештата ги надминува рамките на обичниот класичен балет, и како изјавува почитуваниот кореограф, „публиката ќе има можност да го види балетот кој сеуште не е поставен во ниеден театар на светот и да се насладува со мајсторството и талентот на Александра Мијалкова. Претставата е изведена повеќе пати на сцената на Националната Опера и Балет.
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12188/7846
Appears in Collections:Faculty of Music: Concerts

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
IMG_1466.JPG337.59 kBJPEGThumbnail
View/Open
Show full item record

Page view(s)

10
checked on Aug 12, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.