Faculty of Philosophy 07: MA Theses / Магистерски тези Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 41 to 60 of 911
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Менаџирање на воспитно-образовните активности со употреба на ИКТ во предучилишните установиАнгеловска Усовска, Ангела2017Thesis
Улогата на темната мрежа во идните сајбер војниМојсоски, Марјан2022Thesis
Менаџерски аспект на политиката за усогласување на приватниот и професионалниот живот на вработенитеСибиновска, Кристина2022Thesis
Менаџирање со буџетите во основните училишта во Република МакедонијаДимов, Тони2014Thesis
Ставови на едукаторите и здравствените работници кон слепите лицаБранковиќ, Јелена2022Thesis
Функционална процена на прaксичката организираност на орофацијалната мускулатура кај ларингектомирани лица со аларингијална фонацијаЧекаловски, Спасенија2022Thesis
Влијанието на американските нафтени компании во постигнувањето на енергетската безбедност низ призмата на Првата и Втората заливска војнаАнгеловски, Зоран2017Thesis
Професионален развој и менаџирање на човечки ресурси во секторот фармацијаЏафери, Ќенан2014Thesis
Менаџирање на наставниот процес со примена на интернетЈовановска, Билјана2016Thesis
Менаџирање со процедурите за успешна соработка помеѓу ЕВРОПОЛ и МВР на Република МакедонијаМанојлоски, Игор2015Thesis
Деловната комуникација меѓу директорот и воспитувачите во градинкитеАтанасовска, Катерина2014Thesis
Менаџмент на организациска променаТасевска, Александра2022Thesis
Местото и улогата на приватните безбедносни актери во остварување на безбедностаМитева, Ксенија2022Thesis
Квалитетен воспитно-образовен систем од аспект на образовната понуда и побарувачкаПоп-Николова, Божана2012Thesis
Организацијата и реализацијата на наставата по лектира во основното образованиеКошуланска, Сања2015Thesis
Геополитичките аспекти на односите на Русија и САД кон Народна Република КинаЈованов, Љупчо2015Thesis
Анализа на степенот на имплементација на стратегијата за заштита и спасување во Република МакедонијаХаџи-Василева, Габриела2016Thesis
Развој и имплементација на систем за управување со животната средина во одбранбениот секторТашковска, Елизабета2017Thesis
Оружјето за масовно уништување и глобална безбедностПачарски, Јован2014Thesis
Полиморфни димензии на наставата во природно-научно програмско подрачјеВојноска, Слаѓана2015Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 41 to 60 of 911