Faculty of Philosophy 07: MA Theses / Магистерски тези Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 875
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Анализа на степенот на имплементација на стратегијата за заштита и спасување во Република МакедонијаХаџи-Василева, Габриела2016Thesis
Развој и имплементација на систем за управување со животната средина во одбранбениот секторТашковска, Елизабета2017Thesis
Оружјето за масовно уништување и глобална безбедностПачарски, Јован2014Thesis
Полиморфни димензии на наставата во природно-научно програмско подрачјеВојноска, Слаѓана2015Thesis
Училишна политика во функција на подобрување на оценувањето на ученицитеЃорѓиева, Снежа2011Thesis
Развојниот и проектниот менаџмент во државните и приватните средни училиштаСтефановска, Кристина2012Thesis
Подготвеност на редовните основни училишта за инклузија на сите ученици со попреченост во Општина РесенСтефановска, Дивна2022Thesis
Креативна организациска клима и мотивација на вработени во приватен секторБимбилоска, Тања2022Thesis
Степен на функционална активност на учениците со попреченост во редовните училиштаТанеска, Симона2022Thesis
Задоволство од работата и намера за напуштање на работатаПановска, Весна2022Thesis
Влијанието на програмата за намалување на штети од употреба на дроги врз примената на ризичното однесување на инјекционите корисници на дроги во ЗеницаЈаневска Николовска, Наташа2022Thesis
Добросостојба кај адолесценти со попреченост и нивна мотивација за постигнувањаАнѓеловска, Сандра2022Thesis
Влијание на менталната обука врз стресот и донесувањето одлуки за употреба на огнено оружје кај припадниците на специјалните полициски сили во Република Северна МакедонијаРистовски, Тоде2022Thesis
Културата и сексуалностаВасев, Стефан2022Thesis
Сајбер напади како закана за критичната информациска инфраструктураСтефковски, Ратко2021Thesis
Процена на доминантна латерализација кај учениците од I до V одделение при редовните основни училиштаОрдева, Драгана2022Thesis
Влијанието на интензивниот сеопфатен третман кај деца со нарушувања од аутистичниот спектарДаскаловски, Драган2022Thesis
Полицијата и нејзината улога во справување со кризна состојба во Република Северна МакедонијаЈанкуловска, Александра2021Thesis
Културно-просветниот живот во деветнаесеттиот век во Западна Европа и османлиска Македонија (паралела, компарација, анализа)Тасевски, Мартин2021Thesis
Улога на заедниците за учење во мотивирање на вработените за професионален развојАлибеговска, Евелина2021Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 21 to 40 of 875