Faculty of Philosophy, Collection 08: MA Theses / Магистерски тези Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 836
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Улога на заедниците за учење во мотивирање на вработените за професионален развојАлибеговска, Евелина2021Thesis
Менаџирање на вработени со намалени работни способностиМустафоска, Бернанда2021Thesis
Улогата на воените сили за специјални операции во справување со асиметричните заканиГајдов, Филип2021Thesis
Педагошкиот дизајн на учебниците во функција на учењетоЌурчиевска, Aлександра2021Thesis
Тринаесетте американски колонии и зачетокот на новиот идентитетПеткова, Елена2021Thesis
Процена на манипулативната вештина на рацете и диференцираност на моторика на прсти кај деца со аутизамБогдановски, Бојан2021Thesis
Процена на психомоторниот развој на учениците со попреченост во редовните основни училиштаДураки, Берат2021Thesis
Професионален стрес и менаџирање на стресот кај социјалните работници во социјална заштитаГраматикова, Елена2021Thesis
Улогата на економската дипломатија во остварувањето на безбедностаБелеска, Мартина2021Thesis
Импликации врз тековите и трендовите на планирањето на буџетските трошоци за безбедноста и одбраната во услови на економска рецесијаБарџиева Миовска, Лета2014Thesis
Улогата на корпоративната безбедност во справување со современи безбедносни предизвициТасевски, Душко2021Thesis
Менаџментот на училиште и развој на вработените во основното воспитание и образованиеАтемовска, Ешрефа2021Thesis
Процена на инвалидноста кај лица со мултипна склероза и комплексен рехабилитациски третманАрсовски, Денис2021Thesis
Улога на менаџерите за привлекување, мотивирање и задржување во организацијата на вработени од генерацијата YМитовска Николовска, Драгана2021Thesis
Социјални услуги за деца во ризик и зајакнување на капацитетите и ресурсите во локалната заедницаЧанаќевиќ, Мартин2021Thesis
Експатријација и развојот на кариера на кадрите во мултинационалните компанииВојнеска, Лепа2021Thesis
Организaционата поставеност и функционирање на безбедносните институции на Р. С. Македонија во процесот на превенирање со трговија на малолетни лицаГаниќ Георгиевска, Александра2021Thesis
Поствизантиското сликарство во црквата Св. Пантелејмон во НерезиБожиновски, Даниел2009Thesis
Поствизантиските претстави на страшниот суд на територијата на Република МакедонијаВасилески, Александар2015Thesis
Сликарството во наосот на црквата Свети Никола во Топличкиот манастир во демирхисарскоСпахиу, Јехона2010Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 836