Faculty of Philosophy 01: Textbooks / Учебници Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 38
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Вовед во археологијаЈакимовски, Антонио 2020Book
Транзициска правдаВанковска, Билјана 2021Book
Vestibulum Latinitatis: Lectiones et pensaДимовска Јањатова, Весна ; Кочовска Стевовиќ, Светлана 2019Book
Vestibulum Latinitatis: GrammaticaДимовска Јањатова, Весна ; Кочовска Стевовиќ, Светлана 2017Book
Политички системВанковска, Билјана 2007Book
Справување со конфликтното минато: зошто и како да се стори тоа?Ванковска, Билјана 2006Book
Тековни перспективи врз состојбите во Македонија: напори за мир, демократија и безбедностВанковска, Билјана 2003Book
Меѓународна безбедност: критички пристапВанковска, Билјана 2011Book
Војската и демократијатаВанковска, Билјана 1995Book
Институции на ЕУ: До Лисабон и по негоВанковска, Билјана 2010Book
Политички систем на Република МакедонијаВанковска, Билјана 2014Book
Почнуваме да читаме. Методичко-дидактички прирачник за деца и за нивните родители за предучилишна возрастТофовиќ Ќамилова, Марија ; Томевска Илиевска, Елизабета ; Митоска, Сања; Рамчиловиќ, Елвира1999Book
Се подготвуваме да читаме - вежби за глобално читање за деца од 5 до 7 годишна возрастТофовиќ Ќамилова, Марија ; Томевска Илиевска, Елизабета 2008Book
Буква по буква азбукаТофовиќ Ќамилова, Марија ; Рамчиловиќ, Елвира; Томевска Илиевска, Елизабета ; Ливринска, Сања2009Book
Пишуваме - размислуваме. Прирачник по македонски јазик за второ одделениеТофовиќ Ќамилова, Марија ; Томевска Илиевска, Елизабета 2010Book
Голема букварка. Работни листови по македонски јазик за прво одделениеТофовиќ Ќамилова, Марија ; Томевска Илиевска, Елизабета 2009Book
Интерактивни модели за развивање на педагошките компетенцииТомевска Илиевска, Елизабета 2021Book
Интерактивни пристапи во наставатаТомевска Илиевска, Елизабета 2017Book
Активности за јазично и математичко описменување на ученици со попреченост: 10 + 10 (адаптирани активности од прирачниците „Чекор по чекор до јазична писменост“ и „Математика низ игра“Џајковска, Б.; Јовановска, З.; Томевска Илиевска, Елизабета ; Јошевска, М.2018Book
Македонски јазик: Учебник за второ одделение во деветгодишно основно образование. (XI издание)Тофовиќ Ќамилова, Марија ; Томевска Илиевска, Елизабета 2020Book
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 38