Faculty of Economics 06: Annual of the Faculty of Economics - Skopje / Годишник на Економски факултет - Скопје Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 89
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Преглед на модерните финансиски технологии и употребата на концептот на отворени иновации во финансиските услугиJovevski, Dimitar ; Kamenjarska, T.1-Nov-2020Journal Article
Влијанието и предизвиците од ковид-19 врз работните позиции и пазарот на трудотJovevski, Dimitar ; Tasheva, Marija1-Nov-2021Journal Article
Исламската економија како алтернативен пристап во справување со финансиските кризи во иднинаTrenovski, Borce ; Merdzan, Gunter 2019Article
Влијанието на дигитализацијата на европската економија и општествоMerdzan, Gunter 2020Article
НЕВРОМАРКЕТИНГ И КОНЦЕПТОТ НА МУЛТИ-СЕТИЛНО БРЕНД ИСКУСТВОБрзовска, Ежени 2019Article
АНАЛИЗА НА СТАВОВИТЕ НА ПОТРОШУВАЧИТЕ СО РАЗЛИЧНИ ДЕМОГРАФСКИ КАРАКТЕРИСТИКИ ВО ОДНОС НА КАРТИЧКИТЕ ЗА ЛОЈАЛНОСТБрзовска, Ежени 2018Article
ЗАШТЕДАТА ВО ПОТРОШУВАЧКИОТ ВИШОК КАКО ИНДИКАТОР ЗА ПРОЦЕНКА НА ЕФЕКТИТЕ ОД ПОЛИТИКАТА ЗА ЗАШТИТА НА КОНКУРЕНЦИЈАТАМамучевска, Даниела 2017Journal Article
HOW INSTAGRAM INFLUENCERS’ CONTENT VALUE AFFECTS CONSUMERS’ BRAND AWARENESSBogoevska-gavrilova, Irena 2021Article
„Предизвици на мултилатералниот трговски систем“Тошевска трпчевска, Катерина 2019Article
The impact of education expenditures on economic growth in North Macedonia – application of Lucas modelCvetanoska, Marijana ; Trpeski, Predrag 2021Article
АНАЛИЗА НА КАУЗАЛНОСТА ПОМЕЃУ ЗДРАВЈЕТО КАКО ДЕТЕРМИНАНТА НА ЧОВЕЧКИОТ КАПИТАЛ И ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈАЦветаноска, Маријана ; Трпески, Предраг 2020Article
Концептот на „суштествена повреда“ на договорот согласно член 25 од Конвенцијата на Обединетите нации за договорите за меѓународна продажба на стокиКоцев, Љубен 2021Article
Основи за раскин на договорот за продажба според Конвенцијата на Обединетите Нации за договорите за меѓународна продажба на стоки (1980)Коцев, Љубен 2020Article
The role of the state audit in the public procurement process - Case of the Republic of North MacedoniaDionisijev, Ivan 2020Article
БИЗНИС-АНАЛИТИКА – ДВИГАТЕЛ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ НА КОМПАНИИТЕ ВО ДИГИТАЛНАТА ЕРАCvetkoska, Violeta ; Tasheva, Marija2020Proceeding article
godishnik_2019 (1).pdf.jpgФузијата и реструктурирањето – можни алтернативни механизми за подобро распоредувње на здравствените ресурсиЈанеска илиев, Александра ; Блажески, Дејан2019Article
Улогата на услугите во просторот на производи во меѓународната трговијаСтојкоски, Виктор; Тевдовски, Драган 2019Journal Article
Улогата на производствената структура во економскиот раст на државите од Југоисточна и Централна ЕвропаСтојкоски, Виктор; Тевдовски, Драган 2018Journal Article
Финансиски развој и економски раст во Југоисточна и Централна Европа: Доказ за панел коинтеграцијаСтојкоски, Виктор; Попова, Кристина; Тевдовски, Драган 2017Journal Article
Кои се причините за заедничките екстремни позитивни движења на берзите на хартии од вредност од Југоисточна Европа?Тевдовски, Драган 2016Journal Article
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 89