Faculty of Philosophy 09: Dissertations from the Doctoral School / Дисертации од Докторската школа Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 50
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Улогата на религијата, стереотипите и предрасудите врз разрешување конфликти: лекции од Западен Балкан и Блискиот ИстокАнгеловска, Сања2024Thesis
Пазарот на труд под влијание на демографското стареење: перцепции на повозрасните работници за задржување на пазарот на трудЖарков, Славко2024Thesis
Поврзаност помеѓу вредностите, цртите на личноста, тивкото его, смислата во животот и задоволство од животот кај студентитеЃорѓевиќ, Ана2024Thesis
Дидактичко-методски модели во физичкото и здравствено образование во првиот воспитно-образовен периодПоповски, Лука2024Thesis
Политиката кон етничките малцинства и менаџирањето на конфликти: Политичката партиципација на Ромите во Република Северна МакедонијаБерат, Давид2024Thesis
Застапеност на деформации и моторни нарушувања кај ученици од редовни основни училиштаСаневски, Горан2023Thesis
Придонесот на Програмата за развој на Обединетите нации за постигнување на стратегискaтa развојна цел 10 - намалување на нeeднaквocти кoн одржлив развој на Косово и Северна Македонија на централно и локално нивоЕлшани, Влора2023Thesis
Рационалноста на науката и растот на научните знаењаЈовева, Данка2023Thesis
Улогата на мотивациските фактори и факторите на субјективната добросостојба во разбирање на вербални текстовни содржини кај учениците на 15-годишна возраст во Република Северна МакедонијаЧонтева, Жанета2023Thesis
Духовниот развој и општествената интеграција на православните верници во Република Северна МакедонијаИлиевски, Љ. Наум2023Thesis
Компаративна анализа на современите Системи за полициска едукација и обука на Европските држави во функција на Зголемување на професионалноста на Полицијата во Република Северна МакедонијаНеделковска Инџекарова Илко, Мартина2023Thesis
Улогата на родителите во образовниот процес на учениците со пречки во развојотХаскај Петрит, Аделина2023Thesis
Радикални исламистички групи на Балканот и нивно влијание врз националната безбедност на Република Северна МакедонијаСтаменовска, Драгана2023Thesis
Компаративна студија на системите за заштита на децата жртви на полов напад во Република Северна Македонија и Република СловенијаДимеска, Наташа2022Thesis
Поетиката на христијанскиот етос во беседите на свети Јован ЗлатоустТрајанов, Кирче2022Thesis
Јавните перцепции за социјалната работа во Косово и Р. МакедонијаГагица, Кумрије2022Thesis
Значењето на јавниот простор за функционирањето и развојот на Европската Унија и за напредокот на европските интеграции на Република Северна МакедонијаАјдари, Рина2022Thesis
Слободните активности на учениците од средното образованиеХавзиу, Беса2016Thesis
Средновековните тврдини во Југоисточниот регион на Република Македонија (11-14 век): функција, значење и временски рамкиЦветанов, Душко2018Thesis
Постигнувањата на учениците со посебни образовни потреби: следење, оценување, вреднувањеИлиќ Пешиќ, Милена2021Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 50