Faculty of Dramatic Arts: PhD Theses Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 13 of 13
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
ДОМИНАНТНИТЕ ПОЕТИЧКИИ ЕСТЕТИЧКИ ТОПОСИ ВО ТЕАТАРСКИОТ СИСТЕМ НА ПИТЕР БРУКСузана Киранџиска2014Thesis
Стратешко позиционирање на организација од културата и уметностаИгор Вецовски; Igor Vecovski2012Thesis
Митопоетските елементи во современата македонска драматургијаМишел Павловски2002Thesis
МЕНАЏИРАЊЕ И РЕПУТАЦИЈА НА ЈАВНИТЕ КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИМери Георгиевска2015Thesis
ОРГАНИЗАЦИСКА СТРУКТУРА И РАКОВОДЕЊЕ ВО ИНСТИТУЦИИТЕ ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА - СТУДИЈА НА СЛУЧАЈ - МСУ СКОПЈЕМира Гаќина2016Thesis
РЕСЕМАНТИЗАЦИЈА НА МИТЕМИТЕ ВО ПОСТДРАМСКИТЕ ФОРМИ НА ТЕАТAРОТ (ЕЛЕКТРА: СЛУЧАИ)Сашо Димоски5-May-2019Thesis
ПРИМЕНА НА МЕТОДОТ НА ХАРОЛД ГAСКИН ВО ПРЕТСТАВАТА „БЕЛГРАДСКА ТРИЛОГИЈА“ НА БИЉАНА СРБЉАНОВИЌНина Николиќ2020Thesis
ПРИМЕНАТА НА СИМБОЛИТЕ НА РЕЖИСЕРОТ ИСА ЌОСЈА ВО ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „ТРАГИ“Беким Селе2019Thesis
ТЕОРИЈА И ПРАКТИКА НА ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ (Казимиеж Карабаш, Столе Попов, Мајкл Мур)Антонио Митриќески2010Thesis
ДРАМАТА ВО ТЕАТАРОТ И ДРАМАТА ВО ТЕЛЕВИЗИЈАТА - Од реалистичниот театар до ТВ серија -Деан Дамјановски2013
ПРОСТОРНИТЕ ТЕОРИИ НА РУДОЛФ ФОН ЛАБАН АПЛИЦИРАНИ ВО ТАНЦОВАТА ПРАКТИКАИскра Шукарова2014Thesis
ПРОСТОРНИТЕ ТЕОРИИ НА РУДОЛФ ФОН ЛАБАН АПЛИЦИРАНИ ВО ТАНЦОВАТА ПРАКТИКАIskra Shukarova2014Thesis
Dimitar Kjostarov - Realistic poetics and aesthetics of one theatre directorAna StojanoskaMar-2007Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 13 of 13