Faculty of Dentistry: Articles Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 68
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Ефектите од супресија на болката со електро-анестезија за време пародонтален третманАтанасова Е, Димитровски В.1999Proceeding article
Употребата на мекиот ласер во третманот на перикоронитисАтанасова Е, Накова М, Пешевска С, Ангелов Н.1997Proceeding article
Имунолошки статус и ХЛА типизација кај пациенти со херпес симплекс лабијалисАтанасова Е, Димитровски В, Колевски П, Атанасовска А.1996Proceeding article
Полиефекти од примене латералног мукопериосталног (pedicle) калема у третману мукогингивалних отступањаАтанасова Е, Симоновски М.1995Journal Article
Solcoseryl-от во терапијата на Stomatitis aphtosa chronica recidivansАтанасова Е, Ставрева А, Ивановски К.1991Proceeding article
Примена на мерилен методот во протетичката рехабилиација на забитеАрсовски Ѓ. Атанасовски З. Наковски Ѓ. Ѓоќева Р.1987Proceeding article
Способноста на ткивата на усната празнина да прифатат протетички помагала и последици од нивна лоша изработкаАрсовска К, Петкова Б, Волкановска И, Грозданова Ј, Мешкова А, Симеоновски В.2002Proceeding article
Застапеноста на кариесот кај спортистиАрсовска К, Милошевски Б, Петкова Б, Мешкова А, Грозданова Ј.2001Proceeding article
Залевање на фисурите кај училишни децаАрсова-Бошковска В, Бајрактарова Б, Бајрактарова-Валјакова Е, Амбаркова В, Ангелова Г.2002Proceeding article
Педодонтски третман: тотална грижа за пациентотАрсова-Бошковска В, Бајрактарова Б.1995Proceeding article
Евалуација на ресецираните заби носачи за фиксни протетички надоместоциАрсов Т, Поп-Николов Д, Карапеев Д, Ристовски Д.1994Proceeding article
Хируршко конзервативен третман на фрактури на предни забиАрсов Т. Илиев Т. Поп-Николов Д.1987Journal Article
Примена и могуќности хелиоситаАрсов Т. Росиќ Љ1985Journal Article
Наши искуства во елиминацијата на пародонталните џепови по конзервативен и хируршки патАрсов Т. Милошевиќ С. Карапеев Д. Илиев Т.1982Journal Article
Остеоиндукција и реконструкција на постхируршки дефекти на вилиците: сопстени искустваАрифи Б, Василевски Б, Исмаили Б, Селмани Г.2002Proceeding article
Наши искуства со примената на Штраумановите имплантатиАрифи Б, Василевски Б, Демири А, Селими М, Исмаили Б.1999Proceeding article
Дијагноза и контрола на кариесотАпостолска С, Каранфиловска А, Зафировска В, Димитрова М, Пановски Н.2003Proceeding article
Зголемен ризик од кариес при низок и многу низок рН и капацитет на плункаАпостолска С, Матовска Љ, Пановски Н.2002Journal Article
Fisseal F како средство за фисилација на фисуритеАпостолова Д, Димитровска С.2002Proceeding article
Fisseal F како средство за залевање на фисури и јамичкиАпостолова Д, Пандов К.2002Proceeding article
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 68