Loading... 2 0 5 0 false
mik.JPG picture
Full Name
Mikulchikj, Ivan
Vernacular Name
Иван Микулчиќ
 
Variants
Микулчиќ, Иван
Mikulchikj, I.
Микулчиќ, И.
 
Main Affiliation
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)

Results 1-20 of 22 (Search time: 0.225 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Lion Seal Ring from the Skopje KaleMikulchikj, Ivan 2015Journal Article
2Античкото светилиште и тврдини на КлепаМикулчиќ, Иван 1983Journal Article
3Варвари во Македонија во доцната антикаМикулчиќ, Иван 1995Journal Article
4Градот ЧрешчеМикулчиќ, Иван 1987Journal Article
5Девол – град во РаецМикулчиќ, Иван 1983Journal Article
6Доцноримски гробови од СкупиМикулчиќ, Иван 1974Journal Article
7Една античка villa rustica во ТиквешМикулчиќ, Иван 1971Journal Article
8Една нова остава на тетрадрахми и преглед на монетните наоди од V-II век ст. е. во МакедонијаМикулчиќ, Иван 1973Journal Article
9За големината на доцноантичките градови во МакедонијаМикулчиќ, Иван 1974Journal Article
10За местоположбата на античкото СкопјеМикулчиќ, Иван 1973Journal Article
11Кон проблемот на предримското население во Скопската котлинаМикулчиќ, Иван 1971Journal Article
12Непознат антички град кај МојноМикулчиќ, Иван 1970Journal Article
13Проблемот на АнтигонејаМикулчиќ, Иван 1984Journal Article
14Римски луцерни од СкупиМикулчиќ, Иван 1975Journal Article
15Средновековниот град Велес – топографски приказМикулчиќ, Иван 1985Journal Article
16Стоби во предримско време – топографски освртМикулчиќ, Иван 1985Journal Article
17Топографија на Стенае – Просек – Демир КапијаМикулчиќ, Иван 1989Journal Article
18Траги од ранохристијански базилики околу СкопјеМикулчиќ, Иван 1981Journal Article
19Убикација на БилазораМикулчиќ, Иван 1976Journal Article
20Уште еднаш за Таурисион и БедерианаМикулчиќ, Иван 1977Journal Article