Loading... 2 0 5 0 false
placeholder.jpg picture
Full Name
Saltirovska, Zorica
Vernacular Name
Зорица Салтировска
 
Variants
Салтировска, Зорица
Saltirovska, Z.
Салтировска, З.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
zorica_ind@yahoo.com
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)

Results 1-8 of 8 (Search time: 0.017 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Ангажирањето и улогата на жените во современите конфликти и армииСалтировска, Зорица 2011Journal Article
2Вклучување на родовите прашања во националните безбедносни политикиСалтировска, Зорица 2012Journal Article
3Граѓаните и воената обврскаСалтировска, Зорица 2000Journal Article
4Загрозување и заштита на културното наследство во вооружените конфликти и пристапот на Република МакедонијаСалтировска, Зорица 2010Journal Article
5Организација на пополнувањето на вооружените сили и тенденциите во понатамошниот развојСалтировска, Зорица 1998Journal Article
6Професионализацијата на европските армии и нејзиното влијание врз резервниот составСалтировска, Зорица 2008Journal Article
7Регионална соработка за безбедност и институцииСалтировска, Зорица 2009Journal Article
8Човечкиот потенцијал и мотивираноста за пополнување на вооружените силиСалтировска, Зорица 2001Journal Article