Loading... 2 0 5 0 false
DSC_05061.jpg picture
Full Name
Bakreski, Oliver
Vernacular Name
Оливер Бакрески
 
Variants
Бакрески, Оливер
Bakreski, O.
Бакрески, О.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
oliver@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)

Results 1-11 of 11 (Search time: 0.01 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Digital media revolution.pdf.jpgDigital Media Revolution and Political ViolenceMiloshevska, Tanja ; Bakreski, Oliver ; Frichand, Ana 2018Journal Article
2Координација на системот на национална безбедност на Велика БританијаБакрески, Оливер 2008Journal Article
3Координација на системот на национална безбедност на Република БугаријаБакрески, Оливер 2009Journal Article
4Координација на системот на национална безбедност на Република СловенијаБакрески, Оливер 2007Journal Article
5Одговорноста на Парламентот за спроведување демократска контрола на вооружените силиБакрески, Оливер 2005Journal Article
6Парламентот и безбедносниот секторБакрески, Оливер 2006Journal Article
7Република Македонија и Пактот за стабилност - состојба и перспективиБакрески, Оливер 2001Journal Article
8Република Македонија на патот кон полноправно членство во НАТО и остварената координација на национално нивоБакрески, Оливер 2003Journal Article
9Техничко-технолошкиот развој и неговото значење за одбранатаБакрески, Оливер 2002Journal Article
10Улогата на западноевропската унија во новата европска безбедносна архитектураБакрески, Оливер 2000Journal Article
11Членството во партнерството за мир како основа за вклучување во НАТО и остварената координација на национално нивоБакрески, Оливер 2004Journal Article