Loading... 2 0 5 0 false
65346e94b20d0c124dee9e9144c2d3a6.jpg picture
Full Name
Kotovchevski, Mitko
Vernacular Name
Митко Котовчевски
 
Variants
Котовчевски, Митко
Kotovchevski, M.
Котовчевски, М.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
kotovcevski@gmail.com
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)Results 1-12 of 12 (Search time: 0.019 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Влијанието на демографските движења врз подготовките и водењето на одбрамбена војна во современите условиКотовчевски, Митко 1997Journal Article
2Воено-демогеографски карактеристики на Р. МакедонијаКотовчевски, Митко 1999Journal Article
3Етиолошки карактеристики на транснационалниот организиран криминал и корупцијата и нивното влијание врз националната и транснационалната безбедностКотовчевски, Митко 2009Journal Article
4Историско-компаративна анализа на разузнавачко-безбедносните системи на Албанија и Романија во ерата на комунизмотКотовчевски, Митко 2008Journal Article
5Конгресната контрола врз разузнавачкото-безбедносниот систем на САДКотовчевски, Митко 1998Journal Article
6Разузнавачко безбедносната заедница на САД после терористичките напади на 11-ти септември 2001Котовчевски, Митко 2006Journal Article
7Разузнавањето – златен клуч во борбата против тероризмотКотовчевски, Митко 2004Journal Article
8Современи теории за револуциите. Поимовно-терминолошко определување на револуцијатаКотовчевски, Митко 2007Journal Article
9Стратегија на народната војнаКотовчевски, Митко 1993Journal Article
10Теоретски определби за историчноста и повеќезначноста на поимот народна војнаКотовчевски, Митко 1994Journal Article
11Теории и доктрини на современите ограничени (локални) војни до распадот на СССРКотовчевски, Митко 1996Journal Article
12Утврдување на моделот на прогноза на населението во ридско-планинските и пограничните подрачја на Република МакедонијаКотовчевски, Митко 1995Journal Article