Loading... 2 0 5 0 false
12b.jpg picture
Full Name
Nacev, Zoran
Vernacular Name
Зоран Нацев
 
Variants
Нацев, Зоран
Nacev, Z.
Нацев, З.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
zorann@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)Results 1-11 of 11 (Search time: 0.016 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Воената обврска и приговорот на совестаНацев, Зоран 1996Journal Article
2Латентни дестабилизирачки фактори и безбедноста на Република МакедонијаНацев, Зоран 2004Journal Article
3Националната безбедност и одбраната за наредниот векНацев, Зоран 1998Journal Article
4Од стратегија до систем на национална безбедност и одбрана - приод и општи одредбиНацев, Зоран 2006Journal Article
5Поим и карактеристики на современата војнаНацев, Зоран 1997Journal Article
6Постконфликтна безбедносна транзиција во Република МакедонијаНацев, Зоран 2001Journal Article
7Предизвиците на глобализацијата и безбедносните импликацииНацев, Зоран 2007Journal Article
8Преку субверзивна војна до Охридскиот договорНацев, Зоран 2003Journal Article
9Пристапи во одбраната на Република МакедонијаНацев, Зоран 1995Journal Article
10Стратегиско-содржински аспекти на доближувањето на Р. Македонија во НАТО и во ЕУНацев, Зоран 2005Journal Article
11Човековата природа како причина за војнаНацев, Зоран 2000Journal Article