Loading... 2 0 5 0 false
vitm.jpg picture
Full Name
Mitevski, Vitomir
Vernacular Name
Витомир Митевски
 
Variants
Митевски, Витомир
Mitevski, V.
Митевски, В.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
vitomir.mitevski@gmail.com
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)

Results 1-11 of 11 (Search time: 0.054 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Античките корени на херојот-двојник во македонската епикаМитевски, Витомир 2007Journal Article
2За значењето на епитетите кај ХомерМитевски, Витомир 1994Journal Article
3Индоевропските обрасци и византиската традиција во македонските песни за Крале МаркоМитевски, Витомир 2021Journal Article
4Од правда до хармонија. Создавањето на поимите за ред, рамнотежа и мера во хеленскиот светМитевски, Витомир 1999Journal Article
5Пораките на античкиот хуманизам (Осврт кон изворното значење на хуманизмот)Митевски, Витомир 1997Journal Article
6[приказ] Валериј Софрониевски. Поетика на леглото.Митевски, Витомир 2005Article
7[приказ] Појава и развој на писмото со посебен осврт кон почетоците на словенската писменостМитевски, Витомир 2003Article
8Пројавите на огнот кај ХераклитМитевски, Витомир 1996Journal Article
9Споредбите кај ХомерМитевски, Витомир 1998Journal Article
10Хераклит, фрагмент 1Митевски, Витомир 1993Journal Article
11Хераклитовиот термин ΚΟΣΜΟΣМитевски, Витомир 1992Journal Article