Loading... 2 0 5 0 false
22365714_105255966900965_781236088930482906_n.jpg picture
Full Name
Barakoska, Aneta
Vernacular Name
Анета Баракоска
 
Variants
Баракоска, Анета
Barakoska, A.
Баракоска, А.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
aneta@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications

Results 1-12 of 12 (Search time: 0.06 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Education, values and development of personalityBarakoska, Aneta 2019Journal Article
2Pedagogical and Psyhological Basis of Moral EducationBarakoska, Aneta ; Aneta Jovkovska2013Journal Article
3A review of some aspects of the correlation between pedagogy and politicsBarakoska, Aneta 2020Journal Article
4The role of Education in the formation of values and value orientations among adolescentsAneta Jovkovska; Barakoska, Aneta Dec-2014Journal Article
5Воспитанието, вредностите и развојот на личностаБаракоска, Анета 2019Journal Article
6Вредностите и образованието во услови на општествени промениБаракоска, Анета 2008Journal Article
7Осврт врз законските обврски на стручниот соработник – педагог во основното училиштеСтојановска, Вера ; Баракоска, Анета 2010Journal Article
8Осврт врз некои аспекти на односот меѓу педагогија и политикаБаракоска, Анета 2020Journal Article
9Педагошките димензии на слободното времеБаракоска, Анета 1998Journal Article
10Проблемите на современата педагошка наукаБаракоска, Анета 2004Journal Article
11Проектни активности во основното воспитание и образование во Република МакедонијаСтојановска, Вера ; Баракоска, Анета 2007Journal Article
12Целта на воспитанието и слободното времеБаракоска, Анета 2003Journal Article