Феминистички теории за политиката - Ристова - Астеруд, Каролина (Евро-Балкан Пресс, 2009)
Книгата го обработува односот меѓу феминизмот и политиката, феминистичкото новум дефинирање на политиката, основните бранови и клучни феминистички теории за политиката, како и епистемолошките и методолошките специфичности на феминистичките теории за политиката.
Keywords: политика, феминизам, феминистички теории за политиката, феминистичка методологија, феминистичка епистемологија