Белешки за јазикот на хемијата. 11. За периодичната таблица и за агрегатната состојба на атомот од цинкот - Шоптрајанов, Бојан (Society of Chemists and Technologists of Macedonia, 2015)
Денешново продолжение на серијата Белешки за јазикот на хемијата е посветено на двата елемента од насловот. Покажано е дека и самите хемичари не се безгрешни при обидите да се воспостават логични и прифатливи норми кога во прашање се важни елементи од јазикот на хемијата.
Notes on the language of chemistry. 11. On the periodic table and the physical state of the zinc atom