Политичкото учество на жените во Северна Македонија - Мишо Докмановиќ, Јована Ѓорѓиовска, Ева Јованова, Ана Мукоска, Благица Петрова, Марија Топузовска Латковиќ (Фондација за демократија на Вестминстер, 2019)
Оваа публикација се осврнува на „Политичкото учество на жените во Северна Македонија“, а со тоа ја комбинира опсежната студија што дава преглед на општата состојба на овој проблем во земјата со пет многу конкретни истражувачки трудови, од кои секој истражува различен аспект од политичкото учество. Избраниот пристап на повеќе точки обезбедува сеопфатен и целосен увид во ова многу важно и сложено прашање.
Уредник на едицијата е проф, д-р Ненад Марковиќ
Keywords: политичко учество, женски права, Република Северна Македонија, партиципација