За литературата, правото и „очовечувањето“ на светот на правните апстракции - Ристова -Астеруд, Каролина (Институт за човекови права, 2017)
Трудот прави осврт и критичка анализа на правото и литературата како правец во рамки на филозофијата на правото, подетално, на трите негови подправци: правото во литературата, правото како литература и правото низ литературата.
Keywords: правна филозофија, право и литература