Јувенал: прва сатира - Кочовска Стевовиќ, Светлана (ЗКФМ Антика, 2019)
Прилогот претставува препев на македонски јазик на првата сатира на Јувенал. Препевот се темели врз текстот на сатирата подготвен од Браунд (Juvenal and Persius, edited and translated by Susanna Morton Braund, Cambridge MA: Harvard University Press,2004). Придружен е со кус уводен текст и со белешки.
Keywords: Јувенал, прва сатира