Дистрибуцијата на заменските клитики во македонскиот јазик - Карапејовски, Бобан (Филолошки факултет „Блаже Конески“, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, 2012)
Магистерски труд одбранет на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје во 2012 г. под менторство на проф. д-р Анета Дучевска.