Early intervention: needs and satisfaction of parents - Dimitrova Radojichikj, Daniela; Chichevska Jovanova, Natasha (My University, 2017)
Cilj je identifikovati potrebe i zadovoljstvo roditelja od usluga rane intervencije (RI) u našoj zemlji. Metodologija U on-line istraživanju učestvovao je 61 roditelj. Učesnici su popunjavali posebni upitnik za roditelje (Parent Survey-Form, 2012). Rezultati Roditelji su naveli nekoliko najbitnijih potreba: informicije o razvoju deteta (84,5%) strategija za spravljanja sa problemtičnim ponašanjem njihovog deteta (97,9%). finansijska podrška (91,5%). Zaključak Roditelji nisu zadovoljni uslugama RI u Republici Makedoniji. Potrebna im je veća podrška iz različitih izvora, kao što su neformalna (porodica i prijatelji) i formalna podrška (zakonski sektor).
Keywords: rana intervencija, deca sa smetnjama u razvoju, porodica, zadovoljstvo