Кон-текстот: дигитални осврти - Малеска, Калина (Самостојно издание, 2023)
Многу од познавачите на македонската книжевност делат мислење за тоа кои книги оставиле и оставаат значаен белег, благодарение на образованието низ кое поминуваат. Во оваа книга, сакав да го избегнеме овој феномен. Затоа, стратегијата во овој поглед беше поголем број различни луѓе да пишуваат за различни автори за да има разновидност на перспективите, и тоа луѓе кои имаат знаења од книжевноста, иако не мора претходно да имале темелни познавања на македонската книжевност.
Македонската книжевност во првите две децении на дваесет и првиот век
Keywords: македонска книжевност, дваесет и првиот век