Истражување на заварувањето со цврст Nd:YAG-ласер на аморфни кобалт легури во форма на фолии - Добре Рунчев (My University, 1996)
Истражувано е заварувањето со цврст ласер на аморфни фолии, метални стакла, легури на кобалт.
Keywords: заварување со ласер, цврст ласер, аморфни фолии, испитување со затегнување, металографија