ПРИРАЧНИК ЗА ОБУКА ЗА ПРАВНА СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА ЗА УЧЕНИЦИ ВО ЗАВРШНА ГОДИНА НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ВО СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ/HYRJE NË NOCIONIN E SOCIALIZIMIT JURIDIK - Спасов, Александар Љ. (IOM UN Migration, 2019)
Правната социјализација е основа за изград- ба на свеста кај младите луѓе за автономно градење на ставовите за државно-правните институции, процеси и вредности. Оттаму, овој прирачник е скромна, но значајна основа за воведување на правната социјализација како задолжителна содржина во формалното обра- зование на учениците во основните и средните училишта во Република Северна Македонија.