Регрутација, селекција и награђивање и кључни кораци корпоративног менаџмента људских ресурса - Живковић, Драгић; Еленов, Ристe; Живковић, Јелена; Спасић, Иван (Универзитет „Бијељина“ Бијељина, 2019)
Савремено пословање захтева од корпорација поседовање одговарајућих људских ресурса, без којих се не може отпочети ниједан облик производње, прераде, продаје, трговине и пружање услуга. Успешност сваког пословног подухвата зависи од знања, вештина и перформанси запослених и њиховог уложеног напора за остварење организационих циљева. Људски ресурс представља незамењив инпут у стварању конкурентске предности на тржишту раста и развоја пословних система. Процес глобализације, интернет револуција, развој технологије и технике, укидање радних места и економска криза намећу потребу усавршавања, унапређења знања и вештина, мењања занимања као и пословних система. Процеси регрутовања, селекције, награђивања и др.захтевају темељан и врло озбиљан приступ, зато што људски ресурси представљају окосницу будућег економског развоја светске привреде и друштва.
Keywords: human resources; reputation; selection; knowledge and rewarding