ДИДАКТИЧКИ ИНСТРУКЦИИ И РАЗВОЈОТ НА НАСТАВНИОТ ПРЕДМЕТ ТУРСКИ ЈАЗИК ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА - Osman Emin (KNOWLEDGE – International Journal, 2019)
Современите светски трендови во образованието, како одговор на крупните општественоекономски промени и брзиот техничко-технолошки развој, ја наметнаа потребата од соодветни структурни, програмски и методички развојни промени. Целта на воведувањето на ваквите развојни промени е да се воспостави процес на континуирано подобрување на работата, што од своја страна ќе доведе до градење иновативни образовни системи, а истовремено и до обезбедување повисок квалитет на образованието. Исто така во истражувањето ги искористивме сите современи техники и методи за да се постигнат поадекватни резултати кои ќе бидат од интерес како за самите наставници така и за општеството.
Keywords: дидактички инструкции, турски јазик, образование, Македонија