Проект за академско писмено изразување - Маргарет Рид, Мира Беќар, Анастазија Киркова-Наскова (Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, 2005)
Целта на овој текст е да даде краток увид во работата на тимот вклучен во Проектот за академско писмено изразување при Катедрата за англиски јазик и книжевност. Понатаму, сижејно се презентирани резултатите постигнати со експерименталната програма спроведена во академската 2004/2005 година. На крајот се разгледуваат можните позитивни ефекти од проектот, како и плановите за иднина.
Keywords: наставна програма, писмено изразување, проектен извештај