Trgovec poedinec i negoviot status vo stecajnata postaka - Goran Koevski, Darko Spasevski (Praven fakultet Justinijan Prvi, 2018)
Trgovec peodinec e edna od formite za vodenje na delovenp potfat. Kako takva ovaa forma se karakterizira so nekoi specifiki od koi najznacajna e licnata i neogranicena odgoovrnost na trgovecot poedinec. Tokmu ovie posebnosti koi ja opredeluvaat posebnosta n a trgovecot poedinec vo stecajna postapka se predmet na analiza na ovoj trud.
Keywords: Trgovec poedinec, stecajna postapka, imot na trgovec poedinec